Cine are timp să te asculte?

În urmă cu aproape 2 luni, am dat curs unei inițiative de ascultare empatică voluntară, care a porrnit de la Oana Răgălie, colega mea din comunitatea de comunicare nonviolentă, de a veni mai aproape de cei care, în aceasta perioadă caută sprijin emoțional.

Mai bine zis, își doresc pe cineva care să le audă gândurile, fricile, criticile interioare, ingrijorările, tristețile, furiile fără să îi evalueze, fără să îi judece, fără să îi compare cu alții sau diverse alte situații, fără să îi analizeze, sau să le dea sfaturi. Și voi vă regăsiți aici? Eu una rezonez puternic cu aceasta nevoie. Și ea se numeste Empatie.

Ceea ce mai știu, este greu să ceri ajutor, mai ales când n-ai fost învățat să faci asta. Este greu să-ți arăți vulnerabilitatea și să spui cu voce tare că te simți singur și că îți este frică de ceea ce se întâmplă în jur, în familia ta, în țara în care trăiești, în jobul pe care îl ai, în mediile virtuale, în lumea mare care se tranformă după modelul filmelor apocaliptice. Dintr-o dată viața ta a devenit fragilă și tu odată cu ea. Și îți mai este frică inclusiv de reacția celuilalt, că s-ar putea enerva că te aude din nou, vâicărindu-te sau s-ar supăra pe tine că nu faci ceva să ieși odată din starea asta! Și totuși îți dorești să fi ascultat și înțeles.

Experiențele pe care le-am trăit mi-au aratăt că acum, mai mult ca oricând, empatia și compasiunea sunt vitale pentru starea noastră de bine. Este o modalitate prin care ne câstigăm echilibru și chiar puterea interioară. Iar aceasta contribuie la starea noastră de Imunitate.

Sunt bucuroasă și entuziasmată să împărtășesc un proiect de sprijin emoțional care oferă spațiu de ascultare empatică, Te ascult. Sunt cu tine, oricârei persoane și oricărei situații de viață. Campania se va desfășura până pe 10 iunie 2020, iar toate sesiunile de ascultare empatică sunt gratuite.

La capătul celălalt al firului se vor afla pe rând, opt oameni pasionați ai comunicării nonviolente, Andreea, Lăcrămioara, Maria, Mira, Oana, Petronela, Raluca și Simona, care au creat acest proiect cu intenția de a contribui la nevoia de încredere a oamenilor, care vine odată cu sentimente de acceptare, confirmare și recunoaștere. Oricare dintre ele se vor transforma în parteneri de empatie pentru orice persoană care caută sprijin și înțelegere . Ele sunt pregătite să audă ceea ce și ție îți este greu să auzi: durerea, suferința și anxietățile pe care le simți. Când ești auzit, nu mai ești singur.

Când ai nevoie de noi?

  • când ești în orice stare care îți aduce disconfort

  • când simți frică, durere, singurătate, respingere, nedreptate

  • când ești copleșit, confuz, când ești trist sau neliniștit

  • când cauți pe cineva care doar să fie martor al sentimentelor și trăirilor tale

Ce primești?

  • o ședință gratuită de ascultare empatică de 30 minute

  • reflectare empatică a sentimentelor și nevoilor tale

  • confidențialitate a împărtășirilor tale

  • ghidare structurată către nevoia ta de claritate.

Nu sta izolat cu fricile tale, contactează-ne, noi vrem să le ascultăm!

Cum ajungi la noi?

Dacă ai ajuns să citești acest material până la capăt, posibil că ești doar la un pas să îți dorești să vorbești cu noi. Până atunci te invităm să completezi formularul atașat acestui link https://form.jotformeu.com/201034540244339, pentru că el ne va conduce la tine.

Odată ce a ajuns la noi, unul din membrii echipei noastre te va contacta pentru a te cunoaște și agrea de comun acord modul de comunicare, ziua, data și ora. Ședința de ascultare empatică  durează 30 de minute și se va repeta ori de câte ori ne vei solicita prin completarea formularului.

Suntem pregătite să te ascultăm în fiecare zi, de luni până vineri, , până pe 10 iunie 2020.

Acest proiect este creat cu sprijinul Asociației pentru Comunicare Nonviolentă din România.

Previous
Previous

Ne vedem pe 1 iunie la 1UNIFEST

Next
Next

Ești perfectă așa cum ești