Grupuri de conectare și empatie pentru părinți

Cum abordezi tu responsabilitatea ta de părinte în situațiile dificile?

Am fost adesea întrebată de părinții pe care fie ii întâlnesc în curtea grădiniței, la cursuri, în tabere, in sesiuni de consiliere, la worshopuri  etc. 

Fac tot ce pot mai bine în momentul respectiv. Pentru că doar așa sunt eu, în toată autenticitatea mea, expresia a ceea ce trăiesc în acel moment. Atunci când pun presiune pe mine să corectez, să schimb, să obțin nu ramâne niciun spațiu liber să intre și altceva. Și atunci respir. Mă opresc din tot ce fac, și stau.. Și îmi dau timp, să văd, să aud. Pentru că presiunea pe care aș pune-o  asupra mea se transformă în presiune asupra copilului.

Mă străduiesc să fiu eu însămi chiar dacă nu imi plac toate părțile mele, cu un sentiment de acceptare totodată. În acel moment nu am avut cum să fiu mai bună decât am fost.

Copilăria fiecăruia dintre noi rămâne încapsulată in propria memorie, oricare ar fi timpul pe care il parcurgem în această viață. Atunci când devenim oameni mari, ne uităm ușor la amintirile care nu ne-au fost alienate, doar pentru că sunt așezate pe rafturile din față - mirosul de cozonac, mirosul ursuletului de pluș, mirosul ploii din diminețile către școală sau gradintă, mirosul coperților de caiet din prima zi de școală, mirosul gumei chinezești de culoare roz, mirosul cărților proaspăt ieșite de sub tipar, mirosul portocalelor de sun brad, mirosul turtei dulci cu multă scorțisoară, etc. Iar cele mai multe mirosuri le asociem cu senzații plăcute, de parcă ar fi daruri de viață. Si chiar asta sunt!!! Oare și voi, atunci când vă intoarceți la mirosurile copilăriei, simtiți căldură, bucurie și culcuș moale? Există și amintiri la care nu ajungem cu ușurință, unii dintre noi nu avem acces la ele, pentru că "cineva" a avut grijă să le dosească prin cotloane, să ne țină la adăpost de suferință, să ne protejeze. Iar aceste amintiri sunt asociate cu senzații neplăcute de tristețe, durere care ne arată că undeva avem rani nevindecate. Iar ele, tot daruri de viață sunt!! Avem nevoie de timp și curaj să pătrundem în adâncime, să le atingem, să le ținem în brațe, să le mângăiem. Pentru a ajunge din nou la INOCENȚĂ, la IUBIRE NECONDIȚIONATĂ -expresia naturală a energiei noastre. Acolo unde incā se afla copiii nostri, acolo unde ne dorim să ramână cât mai mult pentru că știm cum este să fii ACOLO.


Grupuri de suport

 
famm crop.jpg

De la părinte la părinte - grup de suport pentru părinți

Uneori este greu să ceri ajutor. Uneori este greu să-ți arăți vulnerabilitatea și să comunici cu voce tare că te simți singur și că iti este frică. Este firesc să simți așa, dacă aprecierile pe care le-ai despre tine ca părinte sunt mai mereu împotriva ta.

Nu-i așa că cele mai grele judecăți și critici le ai la adresa ta? Alți părinți sunt întotdeauna mai buni decât tine de 100 de ori, așa-i?

A fi părinte este cel mai greu lucru de pe pământ. Pe lângă responsabilitatea majoră față de viața și sănătatea unei alte ființe dependete de tine, ești zilnic pus în papucii pe care nu i-ai mai purtat vreodată. Unde mai pui că sunt cu trei numere mai mari, de te împiedici la tot pasul.

Când ai fi putut să îi porti, dacă abia când ti-ai tinut puiul, cineva ti-a pus și eticheta de părinte? Și ai plecat acasă, cu ea in spate și copilul în brațe. Si parcă tot atunci ai simțit ghiontul, fiorul care te-a împins înainte. Pentru că inapoi nu mai era drum.

Din 2 octombrie te invit să iei parte la grupul de suport De la părinte la părinte să ne conectăm cu latura noastră umană și vulnerabilă într-un spațiu sigur facilitat de Mira Loghin. Este un loc unde tu, părintele, ai ocazia

  • să vorbești despre problemele cu care te confrunți,

  • de soluțiile pe care le cauți și nu vin.

  • despre greșelile pe care le faci și le ascunzi în poveștile pe care le spui ție sau altora

  • despre faptul că iti e greu să fii zilnic părinte și ți-ar prinde bine o pauză lungă.

  • de ajutorul pe care îl aștepți și nu vine,

  • despre ce regreți

  • în egală măsură despre ce faci bine și te bucură

Uitându-ne la noi înșine și invățănd să cerem sprijin,, cercul de siguranță și încredere pe care îl creăm pentru noi să devină cercul de siguranță al copiilor nostri.

Participarea la acest se face prin inscriere și contribuție personală. Vrei să aflii mai multe și să te înscrii?

Apasă acest link

 

Acasă în inima ta

Cerc conectare și empatie pentru femei

Nimeni nu își amintește sentimentul de a trăi în aceeași inimă și totuși este ceva după care tânjim.. Toți avem nevoie de conectare și spațiu sigur. Dar nu știm cum să exprimăm această nevoie.

Parcă trăim un război al cărui inamic nu îl vedem. E suficient să ne uităm oriunde în jur, și vom simți pericolul. Iar odată cu posibilul pericol apar frica, panica, teama, îngrijorarea, confuzia indiferent că alegem să le ignorăm sau să ne protejăm de ele.


Să vorbești despre ceea ce trăiești poate fi foarte dificil. Stimulează rușine și teamă. Cine are timp de vulnerabilitate? De spațiu pentru compasiune? Până și ție îți este greu să mai oferi altcuiva înțelegere.

DE TINE CINE SE OCUPĂ?

Cum ar fi să încercăm să adunăm laolaltă? Femei fără vârstă, mame sau nu, și să ne dăm șansă să fim. Ascultănd-ne cu toată ființa fără a încerca corectarea sau schimbarea de perspectivă a celeilalte, fără să fim încurcate de judecăți, evaluări, etichetări sau sfaturi?

Te invit într-un cerc de femei pentru a ne conecta de la inimă la inimă. Vino așa cum ești în aceste zile cu toate emoțiile tale urlând, cu toate gândurile care nu ți mai dau pace și să le scăldăm IMPREUNĂ într-o prezența plină de compasiune, căldură și frumusețe feminină.

Practica compasiunii și empatiei de sine ne învață că ne putem schimba viețile. Ne ajută să ne dezvoltăm capacitatea de a ne oferi acceptare și grijă, pe care apoi să le-o oferim liber celorlalți. Învățăm că există spațiu pentru alegeri. Pentru libertatea de a fi.

Viața se primește clipă cu clipă. Așa se clădește viitorul. Stând cu totul în prezent.

Cercul de conectare și empatie pentru femei, este o comunitate în care noi, femeile ne susținem unele pe altele pentru a fi martore, auzite, înțelese, într-un mod care să ne apropie de noi înșine, dar și de ceilalți oameni din viața noastră. Rezultatul timpului nostru împreună va fi un sentiment mai profund de înțelegere de sine, de încredere și siguranță, de blândețe și iubire. Toate acestea te vor sprijini să găsești singură acele soluții, pe care de regulă obișnuiai să le căuți în ceilalți, bucurându-te de putere deplină asupra vieții tale.

Ți-ai dori să faci parte dintr-un grup de conectare și empatie?