Parenting-ul este o treabă grea. Și oricât ai citi, ai învăța, ai cere sfaturi, simți că nu știi destul. In plus tendința socială este concentrată pe trebuie să facem si nu pe relație. Și nu îți ies lucrurile cum ai vrea tu. Nimic nu e suficient. Oare te regăsești aici?
Când copilul tău are un tantrum sau lovește un alt copil, refuză să își facă temele sau trântește supărat ușa, toată furia pe care o simți se îndreaptă înspre tine. Tu ești cel care nu și-a făcut bine treaba, nu-i așa?
Și oare e adevărat? Blândețe pentru copil mai aduni, dar pentru tine? Când te-ai pus pe primul loc ultima oară? Când te-ai ținut în brate și ai plâns? Sau te-ai lăsat in brațele altui adult simțind neputință?
Îți amintesc că nimeni nu este perfect, ci doar să îți acorzi o pauză pentru a recunoaște ceea ce încă te doare.
Ce primești?
10 ore de curs în care înveți cum să transformi relația cu copilul pe care îl crești, într-o relație liberă, deschisă, puternică, sinceră și plină de compasiune.
Vrei să te cunoști, să crești și să fii cea mai bună versiune a ta
Vrei să te simți mai conectat, mai prezent și mai răbdător
Vrei să îi oferi copilului o experiență de care tu nu ai avut parte
Vrei să știe cum să înțeleagă ceea ce trăiește și să fie empatic cu ceilalți
Vrei să fii împăcat cu alegerile dar și cu greselile pe care le faci?
Vrei să învețe să facă alegeri și să aibă încredere când face greșeli?
Vrei să înțelegi rostul sentimentelor copilului (furie, frustrare, crize de furie) și propriilor sentimente (temeri, vinovăție, frustrare, furie) - și cum să te descurci cu ele?
Unul dintre cele mai importante lucruri care creează un impact de durată este modul în care alegi în fiecare zi să vorbești cu copilul tău și faci alegeri pentru el. Dincolo de cuvintele pe care le aud, copiii primesc de-a lungul copilăriei și mesaje nerostite verbal. Ambele tipuri de mesaje au puterea de a modela modul în care copiii se văd pe ei înșiși, conștient și inconștient, și modul în care se relaționează cu ceilalți.
Oare cât de atent ești la tine atunci când vorbești cu copilul tâu? Din ce spațiu vin cuvintele?
Să repari, că corectezi, să cercetezi, să negi, să distragi atentia? E ok. Se poate și așa. Însă să fii sigur că dacă asta e intenția ta, e posibil ca în spatele cuvintelor să te simti iritat, nerăbdător, confuz, supărat, vinovat sau chiar furios. Și asta e în regulă.
Aceste emoții vin din reacțiile noastre naturale, din comportamente, din dialogurile cu ceilalți sau din stocarea poveștilor pe care ni le tot spunem despre noi sau ceilalti și pe care încercăm să le ascundem în spatele unor zâmbete sau gesturi corecte. Așa ca în cărțile de parenting.
Așa cum copiii caută în orice moment CONECTARE, adică să te întâlnești cu ei, fix în punctul care îi găsește viața, și să fii curios față de ceea ce fac, simt și au nevoie, așa ai nevoie să înveti cum să te CONECTEZI cu tine, apoi cu ei și să îți antrenezi CURIOZITATEA.
Și mai știu că nu e ușor să faci asta, este precum echilibristica pe bicicleta cu roți ajutătoare.
Ești invitat să iei parte la un CURS RAPID care are 4 întâlniri TEMATICE, iar de la fiecare întâlnire vei rămâne, pe lângă claritate și conectare cu alți părinți care trec fix prin aceleasi provocări, cu următoarele BENEFICII:
vei învăța cum să rămâi cu inima deschisă, să devii auto-reflexiv, să te ridici peste suișurile și coborâșurile parentingului și să-ți vezi copiii și pe tine însuți într-o altă lumină
vei deveni încrezător în propriile alegeri, chiar dacă rezultatul nu este cel pe care îl așteptai
vei învăța ce să faci cu greșelile tale și să creezi din ele o fereastră de iubire și încredere cu copilul tău
cum să alegi cea mai eficientă metodă de comunicare pentru tine potrivită cu felul tău de a fi și nu cum scrie la carte
vei afla cum să procedezi atunci când ai uitat tot ce ai invățat la acest curs.
Cine ar trebui să urmeze acest curs:
Părinți care se simt copleșiți și doresc să găsească variante pline de compasiune și înțelegere
Părinții normali ai vremurilor în care trăim, unde timpul este cel mai mare competitor
Părinti care sunt pregătiți să renunțe la titulatura de Părinte Perfect!
Viitori părinți care sunt curioși să se uite la ei și la situațiile altor părinți
Părinții care doresc să comunice mai bine și să promoveze conexiuni mai profunde și încredere cu copiii lor
Părinți care doresc să cultive inteligența emoțională a copiilor lor.
Cum se desfășoară?
Curs 1 - 18 martie: Importanța conexiunii și cum ajung acolo
Curs 2 -25 martie: Cum traduc nevoile copiilor din spatele comportamentelor care nu imi plac. Si cum am grija si de nevoile mele în acest timp?
Curs 3 - 1 aprilie: Conflictul părinte-copil. Conflictele dintre părinti ii afectează? Ce pot sa fac diferit?
Curs 4 - 8 aprilie: Cum repar greselile care îmi aduc vinovăție și frică
Fiecare curs se va desfășura online, pe Zoom, în intervalul orar 18:00 - 20:30.
Costuri:
240 EURO pentru toate cele 4 cursuri
EARLY BIRD: până la data de 25 februarie 220 EURO
Pret special pentru participantii de la Conferinta Viata emotionala a copilului in etapa 0-6 ani, Chișinău, 22 februarie 2025.
Cum te înscrii și plătești?
Completează formularul: https://forms.gle/SrYA8QGmxMbfMxfp7 și achită 50% din costul total al cursului
Diferența o vei achita integral până la data de 17 martie.
Detaliile legate de plată le găsești în formularul de înscriere.
——————————
Despre mine:
Sunt Mira Loghin, Trainer Certificat Internațional în Comunicare Nonviolentă, Solution Focus Coach și Terapeut Somatic, Practician Trauma Approach Therapy în curs de certificare, abordarea terapeutică creata de Gabor Mate și Sat Dharam Khaur - Compassionate Inquiry, sunt specialist în educatia și creșterea copiilor cu o experiență de 15 ani. În prezent particip la cursurile de formare în tehnica terapeutică Somatic Experience, creată de psihoterapeutul Peter Levin. Cu competențe în respirație conștientă și meditație shambala, kundalini yoga, sisteme interne de familie, transformarea dependențelor, mă antrenez zi de zi să-mi fiu înainte de toate spațiu de acceptare și compasiune și să îi însoțesc pe cei care nevoie de sprijin în calatoria personală de eliberare a trecutului dureros, dar mai ales de identifica ce este deja bine și functionează în viețile lor.
M-am bucurat și mă bucur în continuare de învățăturile profesorilor și mentorilor mei, Marshall Rosenberg, Robert Gonzales, Gabor Mate, Sat Dharam Khaur, Deborah Belamy, Gina Lawrie, Luke Lewinski. Ei sunt o inspiratie dar și o resursă, înțelegând că ceea ce caut este deja scris și experimentat în istoria de viață a corpului meu. Și cu cât imi creez mai mult spațiu pentru nemișcare și observare, cu atât se schimbă modul în care mă raportez la ceea ce gândesc, simt și sunt obișnuită să fac.