Vă invit la un worskhop online prin care vă propun să ne uităm dincolo de etichete, ce este în spatele agresivității și cum ne putem ajuta copiii să transforme emoțiile dificile care stau la baza comportamentului lor. .Seminarul va avea loc vineri 17 februarie 2023, intre orele 17.00 si 20.30 si este adresat oricarui părinte sau cadru didactic care se confrunta acasă sau la clasă cu diverse aspecte ale agresivității în contextul relației pe care o au cu copiii.
Scopul seminarului este de aduce o mai bună înțelegere a mecanismelor pe care le activează agresivitatea și de vă lua soluții practice de gestionare optimă a unor astfel de situații.
De ce contează să știm cum să gestionăm situațiile de agresivitate?
Dacă se întâmplă să îţi vezi copilului agresat, te apucă revolta! Pentru că vrei să faci dreptate. Vrei să-l știi în protejat. Iar reacţia ta depinde de ce se află în spatele emoţiilor tale.
Iar dacă ti se întamplă să auzi de la grădiniță sau școală copilul tău lovește și vorbește urât cel mai probabil vei fi cuprins de rușine, neputință sau chiar vinovăție.
In orice situatie te-ai afla, părinte de copil agresat sau agresor, nu ești deloc într-o poziție confortabilă. Și te vei folosi de toate mecanismele de apărare pe care le-ai invatat să găsești cauze și vinovați. Chiar dacă asta înseamnă să te judeci aspru pe tine sau pe ceilalți.
Ca părinți e necesar să înțelegem că:
Reacțiile noastre depind de ceea ce stârnesc in noi furia, tipătul, refuzul sau frustrarea copilului
Când avem de-a face cu manifestări agresive ale copiilor,, propriile noastre amintiri traumatice ies la suprafață.
Inainte de a-l invata pe copil ce trebuie sau nu să facă, să ne amintim care sunt reactiile noastre obișnuite la furie, frustare, frică sau revoltă.
Doar transformandu-ne pe noi înșine, copiii noștri au șansa nu mai caute agresiunea ca o formă de conectare, exprimare sau apărare.
Nu exista copii agresivi. Ci doar manifestari tragice ale unor nevoi neimplinite. Cum ar fi să privim comportamentele agresive ale copiilor ca o oportunitate din care fiecare învață despre emoțiile sale? Adica TU, părintele inainte de toate.· .
De ce să participi la workshop?
Pleci acasă cu înțelegerea a ceea ce se află in spatele agresivitatii copiilor
Te intălnesti cu furia ta si inveti să nu o mai negi sau să o eviti
Te lămurești in privinta relatiei tale cu agresivitatea.
Dobândești o mai bună intelegere a trăirilor emoționale ale copiilor
Înveți cum să te raportezi la un copil care este agresat sau agresează
Renunți la etichete bun/rau, cuminte/obraznic și le înlocuiesti cu formule care să te conecteze cu copilul tău
Descoperi puterea vindecătoare a empatiei
Înveți cum să il sprijini in situatii dificile pentru el și ceilalți
Înveți cum să ajuti 2 copii care se află intr-un conflict fizic sau verbal
Descoperi cum poți contribui la crearea unui mediu de siguranță, deopotrivă pentru agresor sau victima.
Înveti instrumente de bază ale comunicării nonviolente care te ajută să îi sprijini pe cei mici să îşi exprime emoţiile
Îți întărești încrederea în puterea ta de părinte
Cum vom lucra împreună …
În general, întelegerea teoretică este extrem de utilă, cu atât mai mult în gestionarea situațiilor de agresivitate, iar acest lucru îl vom face abordând aspectele menționate anterior. Dar, în viața de zi cu zi avem are nevoie de soluții practice, concrete.
Așadar, vom lucra cu instrumentele comunicării empatice, dar și instrumente din Solution Focus Coaching. Împreună, toate acestea te vor sprijini să ai o abordare empatică, plină de căldură, înțelegere și orientată către soluții și nu către „găsirea vinovaților”.
Comunicarea Nonviolentă, denumită uneori comunicare plină de compasiune sau limbaj al inimii, este o abordare conștientă a comunicării care ne permite să-i auzim pe alții ș pe noi înșine fără judecăți, critici, etichete, comparații și să ne exprimăm din inimă. Comunicarea Nonviolentă oferă un set de instrumente practice care conduc la crearea unei conexiuni. Pentru mine fost cea mai transformatoare abordare pe care am găsit-o în călătoria mea parentală, dar mai ales în cea ce educator, consilier parental și specialist în educația timpurie.
INFORMAȚII ORGANIZATORICE
Costuri și înscriere
Numărul de locuri — pentru acest worskhop sunt disponibile 12 locuri;
Costuri și plăți — costul de participare este de 150 lei și se achită în avans, în contul indicat din formularul de înscriere; plata se efectuează în contul deschis la ING RO52INGB0000999903142484, pe numele Mirela Loghin. Confirmarea platii se face la email mirainspira@gmail.com;
Date de contact — în cazul în care aveți întrebări sau doriți unele clarificări, mă puteți contacta la mirainspira@gmail.com.
Înscriere — pentru participarea la acest seminar este necesar să completezi formularul online de jos; locul de participant este rezervat după confirmarea plății; https://forms.gle/r29ps4XnbWpPP7dF6