Te-ai săturat să te uiți la copiii tăi cum se luptă, cum se lovesc, cum își strigă cuvinte care rănesc? Te-ao săturat să te simți copleștit(ă) că nimic din ce aplici nu funcționează? Sau să auzi constant „Nu vreau!!”? Sau poate ești doar în căutarea altor modalități de a comunica, de niște inspirație sau alte instrumente de a te face auzit(ă)? De a înțelege?
Acolo unde există interacțiuni umane, există și conflicte. Fie că sunt acasă, la grădiniță, școală, fie că sunt frați sau prieteni, implicarea copiilor în conflicte este inevitabilă. Oricât de ironic ar suna, este chiar de dorit. Unele certuri și conflicte îi ajută pe copii să descopere încă din copilărie, modalități pozitive de a rezolva neînțelegerile. Când sunt învățate bine, abilitățile vor fi utile propriilor relații - de cuplu, de prietenie, de job sau de familie pe toată durata vieții. Felul în care mediem aceste conflicte poate conduce la creşterea sau descreşterea siguranței şi încrederii de sine.
Tu cum obișnuiești să iți rezolvi conflictele? Care este modelul pe care îl vede copilul la tine? Ce îți vine cel mai adesea să faci când ești in fața unui conflict? Îl eviți? Îl oprești? Cauți justificări sau vinovați? Care este modelul tău?
Tendința noastră este să îi protejăm pe copii de suferințe emoționale și fizice. Suntem îngrijorați că cei mici nu vor învăța cum să relaționeze în pace si respectuos unii cu alții. Mulți dintre noi avem convingeri puternice despre conflicte, și de regulă acționam în favoarea celui nedreptățit, celui care a lovit sau a vorbit urât sau al fratelui mai mare de la care așteptăm mereu înțelegere.
Cum putem pune pe același plan nevoile ambilor copii aflați într‑un conflict? Cum putem identifica ce se întâmplă, dincolo de comportament?
Cel mai mult contează
- atitudinea noastră față de conflicte
- cât de mult le considerăm drept comportamente nepotrivite
- cât de mult le vedem ca oportunități de învățare și conectare
- disponibilitatea noastră de a-i ajuta pe copiii să își identifice emoțiile
- să avem răbdarea și abordarea consecventă
Dacă oricare dintre acestea sună atrăgător, interesant sau intrigant, te invit să mi te alături la primul workshop pentru părinți din 2022 despre cum să gestionezi empatic și respectuos conflictele dintre copiii tăi sau copiii tăi și alți copii.
În timpul acestor două întâlniri de seară și dimineață veți avea șansa de a:
· învața instrumente de bază ale comunicării pline de compasiune
· practica folosindu-vă de propriile exemple
· descoperii puterea vindecătoare a empatiei
· vă uita la propriile declanșatoare atunci când apare conflictul
· să ascultați dincolo de „Nu!!”
· vă îndepărta de pedepse și recompense, de etichete bun/rău, cuminte/obraznic
Comunicarea Nonviolentă, denumită uneori comunicare plină de compasiune sau limbaj al inimii, este o abordare conștientă a comunicării care ne permite să-i auzim pe alții ș pe noi înșine fără judecăți, critici, etichete, comparații și să ne exprimăm din inimă. Comunicarea Nonviolentă oferă un set de instrumente practice care conduc la crearea unei conexiuni. Pentru mine fost cea mai transformatoare abordare pe care am găsit-o în călătoria mea parentală, dar mai ales în cea ce educator, consilier parental și specialist în educația timpurie.
Vă aștept pe 28 si 29 ianuarie 2022 alături de mine și alți părinți care se confruntă fix cu aceleași probleme ca ale voastre. Veniți deschiși și onești către educația voastră pentru a vă bucura și mai mult de copiii voștri. Și mai presus de toate, obțineți sprijin din partea celorlalți părinți 🙂
Detalii
Structura cursului 2 zile
28 ianuarie 17.30-19.30
29 ianuarie 10.00-13.00
Locuri disponibile — 14
Cost de participare — 230 lei/ persoană (ambele zile, 5 ore de curs)
RO52INGB0000999903142484 pentru LEI, Mirela Loghin
RO38INGB0000999908611208 pentru EURO, Mirela Loghin
Înscriere— pentru înregistrare te rugăm să completezi acest FORMULAR DE INSCRIERE
Locul de participant este confirmat după completarea formularului și confirmarea plății.
Date de contact — în cazul în care aveți întrebări sau doriți unele clarificări, puteți scrie la mirainspira@gmail.com.
Workshopul nu se înregistrează și nu poate fi accesat după încheierea lui.
#valori, #atelierpractic, #cursonline, #comunicarenonviolenta, #parinti, #familie #conflicte #copii